Good Sleep 3D Nagyobb

Good Sleep 3D

Új termék

A kiegyensúlyozott energikus nap eléréséhez elengedhetetlen a jó alvás!

A Good Sleep matrac Eliocell magja optimális helyzetben tartja a gerincet,akár háton és oldalfekvőknek is ajánljuk.Egészséges,pihentető,természetes alvást biztosít a matrac használójának.Ortopédikus közepesen kemény matrac.

A Különleges 3D oldalszellőzés,meggátolja,hogy a matracba beleizzadjunk,kipárologtatja a nedvességet.

Bővebb leírás

462 Elemek

59 900 Ft‎

Egyéb infó

18-cm teljes magasságú matrac a keményebb kategóriába sorolható.
Az eliocell,mikrocellás mag,jól szellőzik és meggátolja a penészedést,teljesen atkamentes.
Egészséges alátámasztást biztosít.
A matrac huzata lecipzározható 2 db-ban 40°C-on mosható,antiallergén.
A matrac huzatába bambusz szálak vannak beleszőve,így véd a poratkák megtelepedésétől,antibakteriális és nem telepednek bele a gombák sem.
Szabályozza a testhőt,nyáron hűt,télen fűt.

FONTOS TUDNIVALÓ:A matracot 2-3 havonta forgatni kell(a fejvéget megcserélni a lábvéggel)+évszakonként teljesen megfordítani
Valamint megfelelő alátámasztás szükséges,normál ágyrács minimum 6-7 cm. rácsközökkel.Vagy farugós ágyrács.

Hívjon minket segítünk a matrac választásban: +36 20 416 4705


Terhelhetőség: 130kg
Méret rendelés:  Egyedi méretben is rendelhető!
Garancia: 10 év a matracmagra

Egyedi méret rendelése: Válassza ki a kívánt egyedi mérethez képest, az egyel nagyobb  matracot,és adja meg üzenetben vagy megjegyzésben a matrac pontos méretét.

  • Egyedi matrac rendelés: Válassza ki matraca összetételét,magasságát,huzatát.
  • Hotelek,panziók részére is
  • Telefonos,email-es egyeztetéssel +36 20 416 4705

Mi is az a hideghab?

A hideghab matracok poliuretán habból készülnek,amelyet nagy tömbökben habosítanak,és további hőkezelés nélkül kikeményednek(innen a hideghab matrac név)

A tényleges hideghab matracot kivágják a tömbökből,majd igény szerint profilozzák őket,amilyet szeretnének gyártani.

A hideghab matrac előnyei:

- pontrugalmasság
-alkalmazkodóképesség

-nem telepszenek meg benne atkák-könnyen vágható,így könnyen rétegelhető

Jellemzően 7 anatómiai zónát alakítanak ki a fekvőfelületen,eltérő keménységben.
Vállzóna általában lágyabb rész,míg a medence alatt keményebb tartórész
A hideghabban lévő zónák célja,hogy biztosítsák a gerinc egyenes helyzetét a hátfájás megelőzése érdekében.
A súly olyan kifejezés amit mindig hallunk a hideghab matrac kapcsán,ezt kg/m3 ben fejezik ki,és a hideghab sűrűségére vonatkozik ez a szám.Minél nagyobb a hideghab matrac súlya annál sűrűbb hideghabról beszélünk.

A jó alvás fontossága, és hiányának káros hatásai

Egy amerikai felmérés szerint, csaknem a lakosság fele számolt be alvási zavarairól. Az amerikai Betegség Controll és Prevenció Központ (CDC) jelentése szerint egy 11 államra kiterjedő felmérés során az emberek mintegy 35%-a mondta azt, hogy éjszakánként rendszeresen kevesebbet alszik, mint 7 óra és fáradtan ébred.

Egy másik,felmérésben résztvevőknek  23 %-ának volt koncentrációs problémája a fáradtság miatt, 18 %-ának emlékezési problémái, és 11 %-ának a vezetéssel, vagy az ingázással voltak problémái. További 48 % számolt be horkolásról, 38 % elismerte, hogy bár nem szándékosan, de napközben elalszik, és csaknem 5 % azt jelentette, hogy az elmúlt 30 nap során vezetés közben elaludt, vagy bóbiskolt.

Az elégtelen mennyiségű alvás megnehezíti a megfelelő funkcionálást és csökkentheti az alvás közben felszabaduló hormonok előnyeit. Egyesek szinte dicsőséges dolognak tartják, hogy olyan kevés alvás mellett végzik a napi tevékenységüket, amilyen kevés mellett csak lehetséges. Ez azonban óriási tévedés. A legtöbb embernek legalább 8 órás alvásra van szüksége ahhoz, hogy optimálisan funkcionáljon és egészséges maradjon.” – mondja egy új, egészségügyi témájú amerikai könyv szerzője, Dian Griesel Ph.D., aki 2006. óta az Amerikai Szív Társaság igazgatótanácsának is a tagja.

Ms. Griesel és szerzőtársa, Tom Griesel könyvükben (címe: Turbó feszültség: Gyorsítsd fel a zsírégető anyagcserédet, válj vékonnyá gyorsan és feledd el a diétás és testgyakorlási szabályokat!) emlékeztetnek arra, hogy több tízezer éven keresztül még az előtt, hogy az elektromos áramot és villanykörtét az ember feltalálta volna, az emberek a Nappal keltek és napnyugtakor mentek aludni.

Ez annak a természetes ritmusnak, amelynek követésére az ember „tervezve” lett. A késő esti tévénézés, a stimulánsok használata és a késő esti étkezések megszakították ezt a természetes ciklust, csakúgy, mint a késői munkavégzés, a túlórázás és a környezetünkben lévő mesterséges fények terjedése – mindezek rossz irányba vitték a természetes huszonnégy órás ritmusunkat. Ez pedig azzal a következménnyel jár, hogy megszakad a melatonin, a természetes alvási hormon normális termelődése.

A melatoninnak nagyon sok biológiai hatása van, emellett pedig erőteljes antioxidáns is, amelynek különleges szerepe van a sejtmag és a mitokondriális DNS védelmében. A hormon szintje a napi ciklusnak, a 24 órás ritmusnak megfelelően változik, mely ritmus felelős néhány más biológiai funkcióért is.

Az emberi szervezetnek az a legjobb, ha az öt ismert alvási fázison éjszakánként négyszer, vagy ötször átesik. Az első négy fázis kulcsfontosságú az egészséges metabolizmus (anyagcsere), a tanulás és a memória fenntartásában. Az ötödik, a gyors szemmozgásos alvás (REM) pedig azért fontos, mert szabályozza a hangulatot és létrehozza az érzelmi emlékeket. Ha rendszeresen hiányzik az egyik ciklus (fázis), vagy akár több is, akkor azt az agyi funkcióink, az immunrendszerünk és a szívünk egészsége szenvedi meg.

Az alvás minőségét elősegítő lépések:

  • Végezzünk rendszeresen testmozgást, de az utolsó gyakorlatot legalább 3 órával a lefekvés előtt kell végezni. A legjobb az esti séta.

  • Fontos, hogy pihentető esti rutint alakítsunk ki, pl. olvassunk, vagy vegyünk egy ellazító meleg fürdőt. Ne nézzünk televíziót elalvás előtt!

  • Egy órával lefekvés előtt igyunk meg egy pohár kamilla teát,vizet

  • Rendszeres időben feküdjünk le, ezzel biztosítva, hogy legalább 7-8 órát aludjunk éjszaka.

  • Alakítsunk ki alvás vezérelte környezetet, amely sötét, csendes, hűvös és kényelmes fekvőfelület.

A régi matrac egészségtelen lehet?

Ha hosszú ideje nem cserélte matracát(Kb. 10év) vagy nem úgy választotta amely megfelel alvási szokásainak,akár több kárt is okozhat.

Életünk egyharmadát ágyban töltjük,idővel a hámsejtek vagy az izzadásból adódó nedvesség felhalmozódhat a matrac belsejében.Ez vonzza az allergiát okozó poratkákat,baktériumokat penészgombákat.Amelyek légúti fertőzéseket okozhatnak.

Ha gyakran fáj a háta,vagy nyaki-izületi fájdalmai vannak, az a matrac hibája.A hosszabban használt matracok megváltoztatják alakjukat,nem nyújtatnak kellő alátámasztást a testnek.Idővel testalkatunk is megváltozhat.

A rossz alvás káros lehet egészségünkre kihat a mindennapjainkra,fáradékonyabbak leszünk kevésbé koncentráltak.

Hogyan válasszunk matracot?

A matracok nagyon különbözőek,lehet,hogy a legdrágább luxus matrac sem lesz a legmegfelelőbb választás.Ha nem felel meg az ön alvási szokásainak.

Ha új matracra van szüksége, a legfontosabb kérdések.Kemény vagy puha?

Lehet,hogy egy puhább matrac vonzóbbnak tűnik mint egy kemény matrac az alvási szokásoktól és a súlytól függ.Előfordulhat,hogy egy puhább matrac nem támasztja eléggé a gerincet.A túl kemény matrac lehet hogy nem alkalmazkodik a gerinchez elnyomja a vérkeringést nyomja a csípőt és a vállat.

A kisebb súlyúak illetve oldalt fekvőknek könnyű latex vagy zónázott hideghab matrac ajánlott.(enyhíti a vállon és a csípőn a nyomást)csökken a matracon a forgolódás nyugtalan alvás.

Kemény matrac nagyobb súlyúaknak,háton vagy hason fekvőknek ajánlott,egyenesen tartja a gerincet.Sűrűbb nehezebb hideghabból készült zónás vagy monoblokk matrac.

Közepesen kemény matrac

Ha általában háton fekvőknek memória réteggel készült matracot.Kiegyensúlyozza a gerincet optimálisan tartja a hátat.Huzata lehet akár gyapjú vagy pamut is.

HOTEL MATRAC HIDEGHAB MATRAC VÁKUUM MATRAC KEMÉNY MATRAC HAB MATRACOK